Products maintenance instructions - Bigiotto's Shoes 

INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE ȘI ÎNTREȚINERE

După fiecare purtare, încălțămintea se curăță și se pune pe șanuri potrivite ca mărime și formă. Încălțămintea trebuie curățată și uscată înainte de aplicarea oricărui luciu pentru încălțăminte, creme, preparate contra petelor, etc.

Când folosiți aceste produse de întreținere, citiți cu atenție instrucțiunile producătorului.

A. Curățarea încălțămintei

-încălțămintea cu fețe de piele netedă sau presată se curăță de praf cu o cârpă moale sau cu o perie, iar petele de grăsime sau alte impurități se îndepărtează cu o cârpă înmuiată într-o soluție apoasă de detergent.

-pentru buna întreținere a pielii, după câteva purtări se aplică, cu ajutorul unei perii moi sau cu o cârpă, strat de cremă pentru încălțăminte, după care se lustruiește cu o cârpă moale sau cu o perie.

-încălțămintea cu fețe din piele întoarsă, piele de antilopă sau năbuc, se perie cu o perie specială, potrivită fiecărui tip de piele. Nu folosiți apă, pentru că fața materialului s-ar putea păta. Petele de ulei sau de grăsime se îndepărtează folosind soluție contra petelor, specială pentru pielea întoarsă, pielea de antilopă sau năbuc.

-încălțămintea cu fețe de lac, piele metalizată, lăcuită se curăță de praf cu o cârpă moale. Trebuie ferită de contactul direct cu solvenții organici (alcool, acetonă, etc.)

-încălțămintea cu fețe textile se recomandă a fi purtată pe timp uscat. După fiecare purtare, încălțămintea se curăță de praf cu perie de haine uscată. Nu se introduce în mașina de spălat rufe. Nu folosiți înălbitor. Petele pot fi îndepărtate folosind soluție contra petelor, specială pentru materiale textile, respectând instrucțiunile de utiliazre recomandate de producătorii acestora.

-încălțămintea cu fețe din înlocuitor se curăță după fiecare purtare cu o cârpă umedă. Petele de grăsime se vor curăța cu o soluție apoasă de detergent (2%). Nu se va folosi cremă pentru lustru.

B. Încălțămintea se usucă natural, la temperatura camerei.

-folosiți suporturi pentru încălțăminte sau umpleți încălțămintea cu hârtie uscată, pentru a i se menține forma. Nu uscați la ventilator, calorifer, uscător de păr sau alte surse de căldură.

-la toate categoriile de mai sus se interzice spălarea cu apă a încălțămintei sau spălarea în mașina de spălat rufe și nu se folosesc înălbitori.

C. Încălțămintea nu se va depozita lângă sursă de căldură sau în mediu umed și se va feri de acțiunea produselor petroliere și a solvenților organici.

D. Pentru mărirea duratei de folosire se recomandă purtarea alternativă a 2-3 perechi de încălțăminte într-o perioadă de timp.

E. Produsele de lux necesită o utilizare/întreținere atentă.

F. Se va evita contactul încălțămintei cu solvenți organici (benzină, alcool, acetonă, etc.)

G. Numai produsele marcate cu waterproof (impermeabil) sunt impermeabile. Articolele din piele naturală, piele întoarsă, năbuc, antilopă sau marcate cu water resistant (rezistent la apă) lasă apa să pătrundă mai greu, dar nu sunt impermeabile.

H. Încălțămintea cu fețe textile sau din piele naturală și piele nefinisată (piele întoarsă, năbuc, etc.), cu fețe prezentând cusături decorative sau perforații, precum și încălțămintea cu tălpi din piele cusută se recomandă a fi purtată doar pe timp uscat, deoarece există riscul pătrunderii apei în interior !

I. Deoarece căptușelile naturale nu au fost tratate chimic pentru fixarea pigmentului, există riscul migrării culorii. Se recomandă utilizarea ciorapilor asortați sau de culoare închisă.

J. Tălpile nu au calități antiderapante, existând pericolul alunecării, mai ales în sezonul umed sau rece.

K. Comerciantul nu poate fi făcut răspunzător pentru incidentele provenite din nerespectarea instrucțiunilor menționate mai sus sau pentru disconfortul provenit din purtarea încălțămintei de mărime nepotrivită sau model/calapod nepotrivit.

L. Orice defect cauzat de conducerea autoturismului nu este considerat defect de fabricație.


Shop our Instagram

Tag our profile @bigiottos_shoes to get featured