Bigiotto's Story - Chapter 3

Bigiotto's Story - Chapter 3

Invincibil

Introducere

Am decis sa abordez altfel acest capitol, voi face un rezumat structurat pe luni. Incep cu o scurta introducere: deja prinsesem mare incredere in mine, eram convins ca nimic nu ma poate opri din cursa. Am prins gustul banilor, am inceput sa cheltui mai mult atat in business cat si in viata personala. A urmat un an plin de calatorii, destul de ocupat, dar putin mai relaxat din punct de vedere financiar. Acum imi dau seama ca era defapt vorba de ego-ul meu, un mare dusman. Ego-ul te face sa te simti atotstiutor si invincibil, cu totii il avem, unii in cantitati mai mici, altii cu galeata. Eu sunt undeva la mijloc. Dar, in mare parte, mai mult te incurca decat te ajuta. Pe scurt, te face sa-ti inchizi urechile, sa nu asculti parerile celor din jurul tau, ai impresia ca tu le stii pe toate. Dupa cativa ani, cu un bagaj mai mare de cunostinte, mi-am dat seama defapt ca intrasem si eu in “cursa sobolanului”, cu cat castigi mai mult, cu atat cheltui mai mult, o cursa din care nu poti sa iesi decat pierzator, pe termen lung.

Ianuarie

Proaspat intors de la ski, dupa o saptamana de distractie si relaxare prin Alpii Austrieci, am inceput munca imediat, cu forte proaspete si cu un nou coleg, Szabi, care se ocupa de pregatirea comenzilor. Nu ma dezmeticisem bine iar in 17 Ianuarie trebuia sa plec iarasi la drum sa-mi pregatesc colectia de primavara-vara. Imi place mult latura asta a business-ului, unde trebuie sa aleg modelele, sa ma gandesc ce-si doresc clientii. Ma gandesc tot timpul laprima reactie, atunci cand clientul deschid coletul. Trebuie sa fie ceva WOW! Am plecat cu putine emotii deoarece Szabi era nou, nefamiliarizat cu business-ul si nu eram sigur ca se va descurca singur. Inca nu finalizasem perioada de training. I-am cerut ajutorul lui George, caremi-a tinut locul pana m-am intors. Povesteam in articolul anterior despre procesul de rebranding dar nu am detaliat. Am lansat noul magazin online, practic am renovat magazinulsi eram foarte mandrii. Am ales o tema minimalista, curata, e tema pe care o folosim si acum insa pe parcurs, am facut modificari, am modernizat-o. Template-ul de la care am pornit este cel din imagine.

In procesul de rebranding am inclus si designul cutiilor, taloanelor de garantie, ambalajului sicartilor de vizita. In sfarsit, aveam si eu carti de vizita si puteam sa ma prezint ca un businessman adevarat in timpul expozitiilor.

Februarie

La nici o luna de la pregatirea colectiei de primavara, am decis sa plec iarasi din tara sa maresc diversitatea colectiei, aveam planuri marete, voiam sa ating vanzari record. S-a cam aglomerat din nou treaba, eram mult timp plecat, urma sa primim colectiile de primavara, asa ca, am decis sa angajez pe cineva pe postul de relatii clienti care-mi ocupa foarte mult timp.

Martie

La inceputul lunii am angajat-o pe Diana, pe postul de relatii clienti. Mi-am eliberat jumatate din zi, m-am simtit foarte usurat si fericit. Insa, inca eram si fotograf! A fost o luna destul de ocupata, a trebuit sa-i fac trainingul Dianei iar in acelasi timp lucram si pentru lansarea colectiei noi. Am lansat cu brio colectia, vanzarile s-au ridicat asteparilor noastre, clientii eraufoarte multumiti, totul era perfect. Mi-am luat o vacanta scurta de cateva zile, am plecat in Italia, cu ocazia zilei de nastere a mamei mele. Una dintre cele mai frumoase excursii, ii multumesc pentru invitatie! 

Aprilie

Nemultumit fiind din fire, mi-am vandut masina si am decis sa investesc toti banii in business pentru o expansiune si mai rapida. Nu stiam ca urma o perioada de 6-7 luni fara masina. Suntgenul de om care si-ar fi vandut si apartamentul, daca aveam unul mostenit de la parinti. Doar ca sa-mi demonstrez mie si lumii ca se poate si in Romania, prin perseverenta. Tot in Aprilie am fost la o alta expozitie sa-mi pregatesc o parte din colectia de toamna-iarnasi sa descopar frunizori noi.

Mai

De 1 mai mi-am luat iarasi o mini-vacanta, ca tot romanul, am fost invitat la niste prieteni in Zurich. Am petrecut, ne-am relaxat, am vizitat, ne-am simtit bine iar apoi ne-am intors la treaba, cu picioarele pe pamant. Urma sa lansam noile cutii si eram foarte entuziasmati. Design-ul cutiilor era pregatit inca de la inceputul anului insa mi-a dat un pic de furca alegerea furnizorului. In 2 mai am inceput sa ambalam comenzile in noile cutii iar packaging-ul ni se parea la alt nivel fata de ce aveam inainte.

Iunie

Szabi a hotarat sa plece peste hotare, sa-si faca un trai mai bun. Imi amintesc converastia ulterioara cu el, l-am intrebat de ce a plecat? Raspunul lui a fost: mi-ai dat ambitia de a-mi dori sa realizez mai mult in viata! M-am simtit mandru si nu am fost dezamagit nici macar o clipa ca a plecat, defapt am reusit sa-l fac sa isi doreasca mai mult.  Am ramas iarasi cu un post vacant, pe care bineinteles ca trebuit sa-l suplinesc o perioada. Dupa un timp am angajat-o pe Maria si am continuat expansiunea. Avand angajati pe posturile care ma tineau cel mai ocupat, m-am simtit mult mai liber si am crezut ca am atins pragul de indepdendentafinanciara. Dar nu era deloc asa. Am decis ca ar fi cazul pentru o noua excursie, am plecat in Barcelona pentru cateva zile, la un festival, iar la sfarsitul lui Iunie am dat o fuga pana in Poiana Brasov, pentru un weekend.

Iulie

Este luna in care imi sarbatoresc ziua de nastere, 11 Iulie, dar e si luna in care imi pregatesc colectiile de toamna-iarna. Si bineinteles ca prioritare sunt colectiile. Am plecat din tara pentru o saptamana, mi-am facut treaba dupa care m-am intors si am dat o fuga la Tarnita, e o zona foarte misto langa Cluj, am inchiriat un ponton si ne-am relaxat un weekend. Recomand experienta!

August

La fel ca in Martie, am decis ca trebuie sa suplimentez comenzile pentru toamna-iarna, sa fimfoarte bine pregatiti pentru cea mai buna perioada din an. La sfarsitul lunii am mai dat o fugala Tarnita pentru ca e un loc superb, unde, din pacate ajung doar de 2-3 ori pe an, desi e la 30 de km de Cluj. La sfarsit de August, mi-am achizitionat masina pe care o visam inca din facultate. Mi-am dorit-o atat de mult incat n-am mai tinut cont de venituri, cheltuieli sau planuri de viitor. Pentru mine a fost un obiectiv defapt, am realizat asta ulterior. Asa de mult mi-am dorit-o incat am vazut pozele pe internet, am aflat ca e o firma serioasa, am achitat-o integral, m-am urcat in avion si am plecat sa o ridic. A fost dragoste la prima vedere! M-am intors acasa fara prea multe opriri, 1400 km dintr-un foc.

Septembrie

A fost o luna linistita, am plecat iarasi din tara, sa alimentez comenzile pentru Black Friday si perioada de sarbatori.

Octombrie

Octombrie e o luna de tranzitie, de la produse de vara la produse de toamna, de la vanzari slabe la vanzari acceptabile. Dar e o luna aglomerata, e luna in care lansam colectia noua de toamna-iarna. Lansarea colectiei a avut un mega succes iar ego-ul meu a fost alimentat din nou. A fost anul in care am avut cel mai mare stoc si cea mai mare diversitate. Am suplimentat si rafturile din depozit, am ajuns cu ele chiar pana in birouri.

Noiembrie

Din nou o luna ocupata, munca, munca si iar munca. Am ajutat la colete, relatii clienti, marketing, am ajutat peste tot. Ne-am concentrat mult pe campania de Black Friday si am obtinut rezultate incredibile. Imi aduc aminte, eram cu Goerge la 11 noaptea, urma sa lansam campania la ora 12. La miezul noptii stateam cu sufletul la gura si ne uitam daca apar comenzi noi. Am riscat mult, am inchis site-ul 2 zile iar toti cei care ajungeau pe site puteau doar sa se inscrie pentru campania de Black Friday. Practic am sacrificat 2 zile de vanzari. Darla 12.. nimic. M-am panicat putin..dar la 12:05 au inceput sa curga comenzile, si nu se mai opreau. Am deschis o sticla de whiskey, ne uitam in continuare umiti la cifre si am decis ca e momentul sa sarbatorim! A fost cel mai reusit Black Friday, aproximativ 100 000 lei in 2 zile!

Decembrie

Doar atat imi aduc aminte. Trebuie sa primim o colectie noua si s-a suprapus cu concediul nostru. Cum lansezi o colectie noua, cand tu esti plecat la ski in Austria? Cine face pozele, cine pregateste campaniile? Am gasit o solutie si pentru asta. Am reusit sa-i conving pe producatori sa faca o sedinta foto gratis la ei in tara si sa-mi trimita pozele pe email iar eu si George urma sa pregatim intr-o seara, dupa ski, lansarea colectiei. Asa am si facut, cu cateva beri si inspiratie, am lansat o colectie noua de la distanta. Macar aveam un view frumos!

Dupa ski am dat o fuga acasa iar in 28 Decembrie m-am intors la Cluj sa onorez comenzile clientilor. Mi-a placut mereu sa livrez fiecare comanda cat se poate de repede. Prietenii mei, familia, sarbatoreau, colegii mei erau in vacanta, eu preluam solicitari si pregateam comenzi. Dupa ce am finalizat toate comenzile si solicitarile, am plecat la o cabana si mi-am petrecut revelionul alaturi de prietenii mei.


Lasa un comentariu

Comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate